2. marraskuuta 2015 | Jon Hautamäki

uutishuone

Toimistomme on mukana kiusaamisen vastaisessa työssä

Toimistomme on mukana koulukiusaamisen vastaisessa työssä, etenkin liittyen verkkokiusaamiseen, joka on yleistynyt sosiaalisen median suosion alati kasvaessa.

Yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö Folkhälsan otti yhteyttä meihin liittyen verkossa ilmenevään kiusaamiseen. Folkhälsan tiedusteli meiltä, jos voisimme pro bono-periaatteella avustaa mahdollisten juridisten ongelmakysymysten kanssa, etenkin liittyen kysymyksiin verkkokiusaamisesta, joita Folkhälsan toistuvasti vastaanottaa nuorilta.

Kysymysten kantavana teemana oli sosiaalinen media (muun muassa Facebook, Instagram, Vimeo), jonne nuoret usein lataavat erinäistä valokuva- ja videosisältöä. Folkhälsan pyysi, että ottaisimme kantaa mahdollisiin vastuukysymyksiin, etenkin tilanteissa, joissa nuoret ilman asianmukaista suostumusta lataavat sisältöä sosiaaliseen mediaan taikka haukkuvat sosiaalisessa mediassa muita henkilöitä.

Toimistomme otti suurella ilolla vastaan Folkhälsanin pro bono-toimeksiannon – katsomme sen nimittäin ensiarvoisen tärkeäksi, että kaikki yhteiskunnalliset toimijat tekevät kaikkensa vähentääkseen koulukiusaamista, joka voi jättää hyvinkin syvät arvet kiusatuille tahoille. Toivommekin, että avustamme ja neuvoistamme oli hyötyä Folkhälsanin kiusaamisen vastaisessa työssä.

02.11.2015 JON